پیشینه تحقیق چیست؟ چاپ مقاله موسسه انتشاراتی اشراق | porseshneshan

پیشینه تحقیق چیست؟ چاپ مقاله موسسه انتشاراتی اشراق | porseshneshan

بررسی پیشینه تحقیق، توانایی محقق را در انتخاب اطلاعات مهم و ارتباط آنها با یافته های تحقیق، نشان می دهد و چارچوبی برای اجرای تحقیق، فراهم می آورد. باید توجه کرد که در ادبیات موضوع، آخرین دستاوردهای علمی، پیرامون مسئله، بررسی می شوند و در پیشینه تحقیق، تحقیقات مشابه، مورد بررسی قرار می گیرند. در پایان لازم است یک استنتاج کلی از مرور نوشتارها و پیشینه پژوهش ارائه داد؛ بدین مفهوم که وضعیت کلی پژوهش‌های مورد بحث و یافته‌های مهم آن‌ها را در یک یا دو بند بیان کرد. در این قسمت به سازمان یا نظم ارائه محتوا و نیز چگونگی ارائه آن اشاره می‌شود. ساختار پیشینه بر مبنای روال زمانی و یا دسته¬بندی مکانی یا ساختار موضوعی صورت می¬¬گیرد.

هدف اصلی مروری بر ادبیات پژوهش، خلاصه‌نویسی و هم‌گذاری ایده‌های نویسندگان گذشته است؛ بدون اینکه ایده‌های شخصی یا سایر اطلاعات دیگر در آن لحاظ گردد. با این وجود تنها نیت آن بیان خلاصه‌ای از منابع نیست؛ بلکه هدف ارائه اصول یا روند محوری که در تمام نشریات وجود دارد، خواهد بود. اگر با نحوه نوشتن مقاله علمی- پژوهشی آشنایی داشته باشید، می‌دانید که این نگارش یک موضوع اصلی دارد؛ پیشینه تحقیق هم از این موضوع واحد برخوردار خواهد بود که به موجب آن تحقیق هدایت خواهد شد. هدف این نوع نگارش دانشگاهی، شناسایی اصل سازمان‌دهی و چگونگی حضور آن در تمام اسناد پشتیبان شما خواهد بود. بیدادیان و همکاران (2011) پژوهشی با هدف بررسی نقش طرحواره های ناسازگار اولیه در کیفیت زندگی انجام دادند.برای این منظور 60 نفر از افراد مبتلا به چاقی را در کلنیک کاهش وزن بیمارستان سینا انتخاب کردند. تمام شرکت کنندگان فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره ناسازگار اولیه را تکمیل نمودند.

روش های پیشینه یابی

9- پرداختن همه جانبه به پیشینه تحقیق نشان می دهد که محقق در کار خود تلاش زیادی کرده است و همه تحقیقات انجام شده در آن زمینه را مورد بررسی قرار داده و بیشتر برآن اشراف دارد. پیشینه تحقیق همه پژوهش ها و تحقیقات مرتبطی است که در گذشته دور و نزدیک در ارتباط موضوع پژوهش شما نوشته شده است. این مرحله به شما کمک خواهد کرد تا روی ساختار پیشینه تحقیق خود کار کنید و نشان دهید تحقیق شما به چه شکلی دانش فعلی را گسترش خواهد داد. در مرحله اول بایستی شما مقالات و منابعی را جستجو کنید که با مسئله اصلی و فرضیات تحقیق شما در ارتباط است. این مرحله اولین گام برای شناخت وضعیت موجود در زمینه تحقیقاتی شما و شروع تحقیقات است.

  • در کشورهای جهان سوم که انتشار کتاب و مقاله با مشکلات و محدودیت های بیشتری مواجه است، بسیاری از صاحب نظران، با وجود دارا بودن تجربه مطالعاتی در زمینه های مختلف، فرصت انتشار آنها را پیدا نمی کنند.
  • پیشینه های موضوعی ناظر به تحقیقاتی هستند که به بخشی از سوالات یا فرضیات تحقیق ما جواب داده اند.
  • سپس، یک یا دو جمله دربارهٔ جایگاه و اهمیت موضوع موبوطه ارائه گردد و آنگاه چند جمله دربارهٔ وضعیت موجود مطالعات و پژوهش‌های مرتبط با موضوع آورده شود.
  • علاوه بر این، رسیدن به ایده کلی در خصوص کارهایی که برای نوشتن مقاله مروری انجام می‌دهید؛ به ‌سرعت و راحتی کارتان می‌افزاید.
در این حالت، پس از یک مقدمه کوتاه، کافی است هر یک از متون یا پژوهش های مرتبط را به صورت جداگانه و براساس یک روش مشخص(مثلاً به ترتیب زمانی، یعنی سال انتشار متون بررسی شده) توصیف کرد. توصیف پژوهش ها شامل زمینه موضوعی، روش تحقیق و یافته های مربوط می باشد . در نوشتن فصل دوم پایان نامه باید به سبک نگارش نیز دقت داشته باشید، سعی کنید یکپارچگی متن، تیترها، روش منبع نویسی و ارجاع دهی مطالب، سطح کاربرد کلمات و مثال ­ها و نموادرها و روش اشاره به نمودارها و جداول را رعایت کنید. همچنین نوشته شما باید منسجم باشد یعنی هر مطلبی باید مکمل مطلب بعدی و قبلی خود باشد و مطالب به هم مرتبط باشند. همزمان با تهیه کتاب شناسی، منابع مورد استفاده، مقاله ها و گزارش های منتخب، مورد بررسی انتقادی قرار می گیرند.

فهرست